Psykolog Isabella Pedersen

Cand Psych Aut. – Specialist i Klinisk Psykologi

Drømmearbejde

Drømme er ganske enkelt det mest spontane eksistentielle udtryk, vi kan opleve, og som handler om, hvordan drømmeren kan forholde sig til livet og den livssituation, som den enkelte står i. Vores drømme afspejler nemlig forandringer i vores dagligdag og vil informere os om situationer i vores vågne liv. Drømmene er som levende symbolske fortællinger om vores fysiske og psykiske tilstande og ved at lægge mere bevidst mærke til nattens mange historier, får vi den mest personlige og direkte vej til at komme i kontakt med vores egen dybe viden om os selv.

 

Vi vil tage udgangspunkt i den eller de drømme, du husker og evt. har skrevet ned. Drømmearbejdet tager udgangspunkt i en detaljeret undersøgelse af, hvad drømmen helt præcist fortæller os. Vi finder frem til temaet i drømmen, og om det, som optager dig i din dagligdag her-og -nu. Herefter spørges der ind til de visuelle, fysiske, følelsesmæssige og tankemæssige elementer i drømmen. Vi prøver desuden at forstå de enkelte dele og de symboler, der optræder i din drøm som fragmenter af din egen personlighed.

“Drømme er noget andet igen; de hører ikke hjemme her. For i drømme sover mennesket ikke fuldstændig, men væver sjælens handlinger ind i sansernes indtryk”

 

Immanuel Kant, 1776

Drømmearbejde